تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 147 |
تعداد مقالات | 1,465 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,251,848 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,880,042 |
تأثیر پوشش خوراکی صمغ گوار و ژل آلوئهورا بر کیفیت انبارمانی میوه انبه (Mangifera indica) | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 7، دوره 4، شماره 2، آبان 1398، صفحه 73-82 اصل مقاله (704.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فریبا ابراهیمی1؛ سمیه رستگار* 2؛ حیدر مفتاحیزاده3 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس | ||
2دانشیارگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس | ||
3استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان، اردکان | ||
چکیده | ||
میوه انبه(Mangifera indica) بهعنوان یکی از میوههای مهم گرمسیری، از ارزش غذایی و اهمیت اقتصادی فراوانی برخوردار است. اما به دلیل فرازگرا بودن، فرآیند رسیدن میوه انبه بهسرعت انجام میگیرد. لذا عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر صمغ گوار و ژل آلوئهورا بر کیفیت و ارزش غذایی میوه انبه در مدت انبار در دمای 12 درجه سانتیگراد انجام شد. تیمارها شامل صمغ گوار یک درصد، ژل آلوئهورا 20 درصد و ترکیب محلولهای گوار و آلوئه ورا بود. بعد از 4 هفته نگهداری، خصوصیات مختلف کمی و کیفی میوه ارزیابی شدند. کمترین مقدار TSS و بیشترین مقدار شاخص طعم در میوههای با پوشش آلوئهورا 20 درصد مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی در میوههای دارای پوشش آلوئهورا و بیشترین مقدار آسکوربیک اسید و فلاونوئید کل در تیمار ترکیبی گوار و آلوئهورا مشاهده شد. تیمار آلوئه ورا بطور معنیداری، افت وزن کمتری نسبت به شاهد نشان داد. میوههای تیمار شده با پوششهای مختلف و شاهد از نظر فعالیت آنتیاکسیدانی و فنل کل تفاوت معنیداری با یکدیگر نشان ندادند. میوههای پوششدار شده با ژل آلوئهورا نسبت به شاهد و دیگر تیمارها دارای پوست سبز رنگتری بودند. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که پوششهای خوراکی ژل آلوئهورا و صمغ گوار به تنهایی نقش موثری در حفظ کیفیت میوه انبه در مدت انبار داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
ارگانیک؛ انبه؛ پس از برداشت؛ پوشش خوراکی؛ گرمسیری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,912 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,331 |