تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,873 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,895,914 |
تأثیر تناوب باردهی بر برخی ویژگیهای کمی و کیفی میوه و روغن زیتون رقم زرد | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 2، آبان 1398، صفحه 63-72 اصل مقاله (678.81 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
هاجر رضاییکلج1؛ اصغر ابراهیم زاده* 2؛ علی سلیمانی3؛ لمیا وجودی مهربانی4 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسیارشد گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه | ||
2استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه، مراغه | ||
3دانشیار گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
4استادیار گروه زراعت و گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز | ||
چکیده | ||
یکی از مهمترین پدیدههای فیزیولوژیکی که کمیت و کیفیت محصول زیتون را تحت تأثیر قرار میدهد، پدیده سالآوری است که علاوه بر تولید نامنظم محصول در سالهای مختلف، سبب کاهش چشمگیر کیفیت میوه در سال پرمحصول میشود. در این پژوهش تأثیر تناوب باردهی روی برخی از ویژگیهای میوه و روغن زیتون رقم زرد مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج این بررسی، برخی از پارامترهای میوه زیتون (میانگین وزن کل میوه و متوسط وزن تازه و خشک میوه، طول، قطر و حجم میوه) و پارامترهای کیفی مانند فنل کل، آنتوسیانین، کاروتنوئید و فلاونوئید کل تحت تأثیر میزان باردهی قرار گرفتند. در ارزیابی پارامترهای کیفی روغن زیتون (اسید چرب آزاد، پراکسید و شاخص اسپکتروفتومتریک) نیز مشخص شد که وضعیت درختان (آور و نیاور) تأثیر معنیداری روی اسید چرب آزاد داشت و میزان اسید چرب آزاد در درختان نیاور در مقایسه با آور بیشتر بود، ولی پراکسید تحت تأثیر باردهی قرار نگرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسید چرب آزاد؛ آنتوسیانین؛ روغن زیتون؛ سالآوری؛ کیفیت میوه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,794 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,231 |