تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,952 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,009 |
ارزیابی برخی از ویژگیهای مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و فعالیت آنتیاکسیدانی میوه ارقام مختلف نارنگی | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 2، آبان 1398، صفحه 29-42 اصل مقاله (581.51 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اعظم سیدی* 1؛ صدیقه افشاریپور2 | ||
1استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت | ||
2دانشآموخته کارشناسی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر تفاوتهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه هشت رقم نارنگی (اورلاندو تانجلو، وکیوا، دنسی، هانی، کارا، ویلینگ، فرمنت و فیرچاید) مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش بهصورت طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که ارقام تأثیر معنیداری بر تمامی ویژگیهای مورد ارزیابی داشتند. رقم کارا دارای وزن، طول، قطر و حجم میوه بیشتر و رقم فرمنت دارای شاخص شکل بهتری نسبت به سایر رقمها بود. رقم وکیوا در مقایسه با سایر رقمها، دارای بیشترین میزان ویتامین ث، فعالیت آنتیاکسیدانی، شاخص طعم، pH و ضخامت پوست بود و اسیدیته قابل تیتراسیون کمتری نسبت به سایر رقمها داشت. میزان ویتامین ث در رقم وکیوا 74/82% بیشتر از رقم هانی بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول مربوط به رقم ویلینگ بود که تفاوت معنیداری با رقم وکیوا نداشت. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، رقم وکیوا به دلیل داشتن بالاترین میزان ویتامین ث (04/117 میلیگرم اسید آسکوربیک در 100 میلیلیتر آب میوه)، فعالیت آنتیاکسیدانی (62/45%) و شاخص طعم، کیفیت تغذیهای بهتری نسبت به سایر ارقام داشت و به دلیل داشتن پوست ضخیمتر از کیفیت حمل و نقل بهتری برخوردار بود. رقم کارا و فرمنت به ترتیب با داشتن میوههای درشتتر و پهنتر، کیفیت ظاهری بهتری و بازارپسندتری نسبت به سایر ارقام داشتند. اگر چه رقم هانی به دلیل داشتن کوچکترین اندازه میوه و کمترین میزان ویتامین ث به ترتیب از کیفیت ظاهری و ارزش غذایی کمتری جهت تازهخوری برخوردار بود اما به دلیل داشتن بیشترین رنگیزههای کاروتنوئیدی، از کیفیت ظاهری آب میوه بالاتری برخوردار بوده و میتواند جهت فرآوری در صنعت آبمیوه توصیه شود. | ||
کلیدواژهها | ||
شاخص طعم؛ ضخامت پوست؛ کاروتنوئید؛ مواد جامد محلول؛ ویتامین ث | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,742 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,410 |