تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,952 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,009 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت گاماآمینوبوتیریک اسید و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات بیوشیمیایی آلو رقم شابلون | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 2، دوره 4، شماره 2، آبان 1398، صفحه 18-28 اصل مقاله (1.07 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بهروز همت جو* 1؛ محمدرضا اصغری2؛ حمید حسنپور3 | ||
1دانشجوی سابق کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
چکیده | ||
با توجه به سرعت زوال بالای میوه آلو در دوره پس از برداشت و محدودیت استفاده از مواد شیمیایی، معرفی روشهای طبیعی و سالم برای حفظ کیفیت و سلامت غذایی آلو ضروری میباشد. در این پژوهش تأثیر تیمارهای پس از برداشت گاماآمینوبوتیریک اسید (گابا) (صفر، 10 و 20 میلیمول در لیتر) و اسید سالیسیلیک (صفر، 1 و 2 میلیمول در لیتر) بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی میوه آلو در دو زمان 16 و 34 روز پس از نگهداری در دمای c˚5/0±1 و رطوبت نسبی 85 تا 95 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. ارزیابی خصوصیات بیوشیمیایی در دو زمان 16 و 34 روز پس از انبار و پس از اینکه به مدت 24 ساعت در دمای 25 درجه سانتیگراد قرار گرفتند، انجام گرفت. فعالیت آنزیم کاتالاز، آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز و محتوای فنل کل و فلاونوئید کل در دوره انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که تیمار ترکیبی گابا و اسید سالیسیلیک به طور معنیداری باعث حفظ میزان فنل کل، فلاونوئید کل و افزایش فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز گردید و تیمار 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک موجب افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز نسبت به شاهد و سایر تیمارها گردید. بطور کلی نتایج نشان داد که تیمارهای گابا و اسید سالیسیلیک میتواند به طور موثری به حفظ خواص کیفی میوه آلو "شابلون" کمک کند. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز؛ آنزیم کاتالاز؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ فلاونوئید کل | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,478 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,413 |