تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,264,529 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,896,424 |
بررسی اثرات اسانس مرزنجوش بر خواص کیفی و بیوشیمیایی میوه گیلاس رقم تکدانه مشهد | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 5، دوره 3، شماره 2، آبان 1397، صفحه 55-69 اصل مقاله (1.01 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
چنور حسینی* 1؛ محمدرضا اصغری2؛ مریم خضری3 | ||
1دانشجوی کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
3استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
چکیده | ||
میوهها و سبزیجات حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی هستند که از میان آنها میوه گیلاس با بیشترین تراکم آنتیاکسیدانی، نقش عمدهای در پیشگیری از بیماریها و حفظ سلامت انسان دارد. علاوه بر این مصرف و تقاضا برای محصولاتی با کیفیت بالا، سالم و عاری از بقایای ترکیبات شیمیایی روز به روز درحال افزایش است. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی تأثیر اسانس گیاه دارویی مرزنجوش در 5 سطح (0، 250، 500، 750 و 1000 میکرولیتر بر لیتر) به صورت اسپری برروی میوههای برداشت شده گیلاس رقم تک دانه مشهد انجام شد و میوهها در دمای 5/0±1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90 الی 95 درصد نگهداری شدند. میوهها با فاصله 15 روز در یک دوره 30 روزه از سردخانه خارج شده و شاخصهای فیزیولوژیکی مختلفی از قبیل میزان مواد جامد محلول (TSS)، مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، pH، سفتی بافت میوه، آنتیاکسیدان کل براساس ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال آزاد DPPH، محتوای فنل و فلاونوئید کل مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که اسانس مرزنجوش در غلظت 750 میکرولیتر در لیتر برمیزان pH، TSS، TA، سفتی، فعالیت آنتیاکسیدانی و همچنین در غلظت 1000 میکرولیتر در لیتر بر محتوای فنل و فلاونوئید کل تأثیر معنیداری در مقایسه با شاهد داشت. بهطوریکه تیمار اسانس باعث حفظ pH و TSS در سطح پایینتری نسبت به شاهد شد. همچنین باعث کند شدن روند کاهش TA و سفتی بافت میوه گردید. علاوه بر این در غلظتهای بالاتر اسانس، افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات فنولی را شاهد بودیم. نتایج بدست آمده نشان داد که کاربرد پس از برداشت اسانس مرزنجوش در میوه گیلاس رقم تکدانه مشهد با حفظ ویژگیهای کیفی و افزایش خواص آنتیاکسیدانی، میتواند به عنوان یک روش سالم جهت افزایش ماندگاری این میوه معرفی شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان کل؛ ترکیبات فنلی؛ عمر پس از برداشت؛ گیلاس | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,831 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,704 |