تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 150 |
تعداد مقالات | 1,491 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,263,937 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 1,895,998 |
تأثیر کاربرد برگی نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم بر ویژگیهای کمی و کیفی نارنگی رقم پرل تانجلو | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 2، آبان 1397، صفحه 16-26 اصل مقاله (958.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سپیده خواجهزاده1؛ نوراله معلمی* 2؛ محمدحسن مرتضوی3 | ||
1دانشآموخته کارشناسیارشد میوهکاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
3دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز | ||
چکیده | ||
تغذیه درختان میوه و استفاده از تنظیمکنندهای رشد مناسب، میتواند در کمیت و کیفیت میوه درختان نقش موثری داشته باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر نفتالین استیک اسید (در غلظتهای 0، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر) و سولفات پتاسیم (در غلظتهای 0، 5/0 و 1 %) بر میزان محصول و کیفیت میوه نارنگی رقم پرل تانجلو بود. این پژوهش در سال 1394 در یک باغ تجاری در حومه شهرستان دزفول با 12 تیمار و سه تکرار به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی به اجرا در آمد. درختان 16 ساله نارنگی پرل روی پایه نارنج در خرداد ماه با نفتالین استیک اسید با غلظت صفر، 50، 100 و 150 میلیگرم در لیتر و سولفات پتاسیم با غلظتهای صفر، نیم و یک درصد محلولپاشی شدند. میوهها در آذر ماه همان سال برداشت و جهت بررسی ویژگیهای کمی و کیفی به دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز منتقل شدند. نتایج نشان داد که غلظت 100 میلیگرم در لیتر نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم 5/0 درصد به ترتیب باعث افزایش معنیدار ویتامین ث و مواد جامد محلول میوه شدند. نفتالین استیک اسید 100 میلیگرم در لیتر همراه با سولفات پتاسیم 1% موجب افزایش معنی دار عملکرد درختان گردید. با وجود تاثیر مثبت استفاده از نفتالین استیک اسید و سولفات پتاسیم در بهبود ویژگیهای کمی و کیفی میوه نارنگی رقم پرل تانجلو، لازم است بررسیهای تکمیلی در چند سال به منظور کاهش اثرات محیطی با توجه به میزان بار درخت انجام گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیه؛ کاربرد برگی؛ کیفیت میوه؛ میزان محصول | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,467 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,564 |