| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 178 |
| تعداد مقالات | 1,729 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,968,409 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,417,132 |
تاثیر برهمکنش پایه و پیوندک بر شاخصهای فتوسنتزی، خصوصیات و خواص آنتی اکسیدان میوه آلو | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| دوره 10، شماره 1، شهریور 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2024.55362.1325 | ||
| نویسندگان | ||
| محی الدین پیر خضری1؛ امیر عباس تقی زاده* 2 | ||
| 1استادیار پژوهشکده میوه های معتدله و سرد سیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات ترویج وآموزش کشاورزی، کرج، ایران. | ||
| 2پژوهشگر پژوهشکده میوه های معتدله و سردسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات ترویج و آموزش کشاورزی، کرج، ایران. | ||
| چکیده | ||
| آلو یکی از مهمترین میوههای هستهدار فراسودمند و جز 15 میوه با تولید بالا در جهان است. نوع پایه و پیوندک در درختان آلو تاثیر قابلتوجهی بر استقرار گیاه، قدرت جذب، فتوسنتز و کیفیت میوه دارد. در مطالعه حاضر، تاثیر برهمکنش هفت پایه (GN، GF، تترا، پنتا، ماریانا، سنت جولین، و میروبالان c29) با سه رقم تجاری (سیمکا، زوکلا و شماره 16) بر صفات فتوسنتزی، میوه و فعالیت آنتی اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس مقایسه میانگین اثرات متقابل، در رقم زوکلا روی پایه ماریانا بیشترین مقادیر مواد جامد محلول کل، ویتامین ث، اسیدیته کل و نرخ فتوسنتز ثبت شد. رنگیزههای نوری و صفات آنتی اکسیدان در زوکلا بر روی همین پایه دارای بیشترین مقدار بود. بر اساس نتایج، رقم شماره 16 میوههای درشتتر و باکیفیتتری را تولید نمود. پایه سنت جولین نیز بیشترین تاثیر را بر ابعاد، وزن تر و خشک میوه داشت. ماریانا و میروبالان c29 برای همه ارقام بیشترین تاثیر را روی محتوای فنل کل، فلاونوئید کل، ظرفیت آنتی اکسیدان، اسیدیته کل و مواد جامد محلول داشتند. همچنین بیشترین مقادیر هدایت روزنهای، نرخ فتوسنتز و رنگیزههای نوری روی پایههای ماریانا و سنت جولین بدست آمد. در مجموع، بر اساس نتایج مطالعه حاضر، پایههای ماریانا (جهت تولید میوه با کیفیتتر و دارای ارزش غذایی بیشتر) و سنت جولین (جهت تولید میوههای درشتتر) را می توان به عنوان بهترین پایه برای ارقام آلو معرفی نمود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آلو؛ خصوصیات پایه؛ کیفیت میوه؛ فتوسنتز؛ نرخ فتوسنتز؛ فعالیت آنتی اکسیدان میوه | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1 |
||