| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 178 |
| تعداد مقالات | 1,729 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,968,476 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,417,181 |
اثر پوترسین و تیمار آب گرم بر عمر پس از برداشت و برخی شاخصهای کیفی توتفرنگی رقم پاروس | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| دوره 10، شماره 1، شهریور 1404 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2024.55326.1321 | ||
| نویسندگان | ||
| عاطفه میرانی1؛ محمود اثنی عشری* 2؛ اشرف گوهری اردبیلی3؛ معصومه عامریان4 | ||
| 1دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
| 2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
| 3استادیارگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان. | ||
| 4استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | ||
| چکیده | ||
| امروزه کاهش ضایعات پس از برداشت محصولات تازه کشاورزی با هدف افزایش امنیت غذایی و جلوگیری از هدر رفت سرمایه، یکی از چالشهای پیشروی جوامع میباشد. در این پژوهش تأثیر غلظت های مختلف پوترسین و دماهای مختلف آب بر عمر پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم پاروس به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار بررسی شد. فاکتور اول تیمار پوترسین در چهار سطح صفر (شاهد)، 0/5، 1 و 2 میلی مولار و دمای آب در چهار سطح 25 (شاهد)، 45، 50 و 55 درجه سانتی گراد و فاکتور دوم زمان نگهداری در انبار در پنج سطح شامل صفر(شروع انبارداری)، 3، 6، 9، 12 و 15 روز بود. صفات اندازهگیری شده شامل کاهش وزن میوه، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، سفتی بافت میوه، درصد پوسیدگی و ویژگیهای ظاهری میوه بود. نتایج بهدست آمده از این پژوهش نشان داد که تیمارهای آب گرم و پوترسین درصد کاهش وزن و درصد پوسیدگی میوه را نسبت به نمونههای شاهد کاهش دادند. همچنین تیمار آب گرم و پوترسین از افزایش میزان pH در دورهی انبارمانی نسبت به نمونه شاهد جلوگیری کردند. در هر دو تیمار اعمال شده میزان کاهش مواد جامد محلول، سفتی و مصرف اسیدهای آلی نیز در طی دوره انبارمانی در نمونههای تیمارشده نسبت به شاهد کمتر بود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| پوسیدگی؛ زمان نگهداری؛ مواد جامد محلول و ویتامین ث | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3 |
||