
تعداد نشریات | 14 |
تعداد شمارهها | 172 |
تعداد مقالات | 1,687 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,807,849 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,279,859 |
بررسی اثر تیمارهای کلرید کلسیم، سالیسیلیک اسید، ملاتونین و گاما آمینوبوتریک اسید بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و عمر انبارمانی انگور ریش بابا | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2024.55171.1315 | ||
نویسندگان | ||
ساره خاکی هندیجانی1؛ رسول اعتمادی پور* 2؛ سعید عشقی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندعباس، ایران. | ||
2استادیار بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندعباس. ایران. | ||
3استاد بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی تاثیر تیمارهای پیش از برداشت کلرید کلسیم یک درصد، اسید سالیسیلیک 200 میلیگرم بر لیتر+ کلرید کلسیم یک درصد، اسید سالیسیلیک 400 میلیگرم بر لیتر+ کلرید کلسیم یک درصد، ملاتونین 100 میکرومولار+ کلرید کلسیم یک درصد، ملاتونین 200 میکرومولار+ کلرید کلسیم یک درصد و شاهد و اثر تلفیقی آنها با تیمار پس از برداشت گابا (صفر و 20 درصد) بر ویژگی های کمی و کیفی انگور رقم ریش بابا در طول دوره سی روزه انبارمانی، پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که در آخرین روز انبارمانی، اثر تلفیقی گابا (20 درصد) با اسید سالیسیلیک 400میلیگرم بر لیتر+ کلرید کلسیم یک درصد کمترین درصد کاهش وزن (2/67 درصد) و بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی میوه (96/09 درصد ) را داشت. اثر تلفیقی گابا 20 درصد با اسید سالیسیلیک 200میلیگرم بر لیتر+ کلرید کلسیم یک درصد در روز سی انبارمانی میزان اسیدیته بیشتری را نسبت به شاهد و سایر تیمارها نشان داد. میزان مواد جامد محلول میوه انگور با گذشت زمان انبارمانی افزایش یافت که این افزایش در میوه های تیمار شده با گابا کمتر بود. پس از سی روز انبارمانی، بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل در ترکیب تیماری ملاتونین 200 میکرو مولار+ کلرید کلسیم 1 درصد+گابا 20 درصد مشاهده شد. بر اساس نتایج پژوهش حاضر تیمار تلفیقی گابا با اسیدسالیسیلیک، ملاتونین و کلرید کلسیم با حفظ خصوصیات کیفی می تواند عمر انبارمانی میوه انگور رقم ریش بابا را افزایش دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
پس از برداشت؛ فعالیت آنتیاکسیدانی؛ فنل؛ فلاونوئید؛ گابا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2 |