
تعداد نشریات | 14 |
تعداد شمارهها | 172 |
تعداد مقالات | 1,687 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,811,697 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,282,768 |
مقایسه ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی، حسی و ترکیبات زیستفعال میوه ارقام جدید پرتقال روی پایه کاریزوسیترنج | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2024.55105.1308 | ||
نویسندگان | ||
جواد فتاحی مقدم* 1؛ سیده الهام سیدقاسمی2؛ نگین اخلاقی امیری3 | ||
1دانشیار گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش | ||
2دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش | ||
3استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران | ||
چکیده | ||
در این پژوهش ویژگیهای فیزیکیشیمیایی میوهی پنج رقم پرتقال جدید (فوکوموتو، ناولینا، ناولیت، کاراکارا و لینلیت) با پرتقال تامسون (بهعنوان شاهد) روی پایه کاریزوسیترنج بررسی شد. میوهها برداشت و پس از ارزیابی اولیه به سردخانه (دمای 5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد) منتقل و در روزهای 30 و 60 بعد نگهداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد ابعاد میوه (طول، عرض و ضخامت) ارقام جدید کوچکتر از تامسون بود. میوه ناولینا در روز 30 و در پایان نگهداری بهترتیب با مقدار 4/39 و 3/82 درصد کمترین میزان از دستدهی آب را داشت. درصد آبمیوه بین 37/18 (لینلیت) تا 39/93 (کاراکارا) در زمان برداشت مشابه تامسون بود. در زمان برداشت، پوست رقم لینلیت با مقدار*a (قرمز-سبز) برابر 21/10- و شاخص رنگگیری مرکبات (CCI) منفی، کاملا سبز بود. رنگ پوست فوکوموتو و ناولینا زرد - نارنجی بود. در زمان برداشت بالاترین نسبت TSS به TA در ناولینا بیشترین و در ناولیت کمترین بود. میزان ویتامین ث میوه کاراکارا با مقدار 33/69 میلیگرم در 100 گرم کمتر از شاهد و سایرین بود. ویتامین ث طی نگهداری در همه ارقام روند کاهشی داشت. در زمان برداشت فعالیت آنتیاکسیدانی میوه ناولیت و کاراکارا بهترتیب با 59/64 و 57/77 درصد (کمترین) بود. کمترین مقدار فنل کل در زمان برداشت (0/14 میلیگرم در گرم) و نگهداری پس از 30 روز (0/23) و 60 روز (0/27 میلیگرم در گرم) در رقم کاراکارا مشاهده شد. بطورکلی ارقام ناولینا و فوکوموتو زودرس و ناولیت و لینلیت دیررس بودند. کلیهی خواص حسی مطلوب میوهی هر پنج رقم بالاتر از حد رضایتبخش قرار داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
ارقام جدید پرتقال؛ انبارداری؛ زمان برداشت؛ کاریزوسیترنج | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 8 |