
تعداد نشریات | 14 |
تعداد شمارهها | 172 |
تعداد مقالات | 1,671 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,761,521 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,236,623 |
بررسی اثر کلرید کلسیم، اسید سالیسیلیک و ملاتونین بر برخی ویژگیهای میوه انگور رقم ریش بابا (Vitis vinifera L.) | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 05 مهر 1404 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2024.55083.1306 | ||
نویسندگان | ||
ساره خاکی هندیجانی1؛ رسول اعتمادی پور* 2؛ سعید عشقی3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
2استادیار گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. | ||
3استاد بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. | ||
چکیده | ||
یکی از راههای موفق افزایش عملکرد وکیفیت انگور، تغذیه مناسب و استفاده از تنظیمکنندههای رشد گیاهی در زمان و غلظت مناسب میباشد. بهمنظور بهبودکیفیت انگور رقم ریشبابا در مرحلة پیش از برداشت، پژوهشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت و از شش تیمار: شاهد (آب مقطر)، کلرید کلسیم یک درصد، اسید سالیسیلیک200 میلی گرم بر لیتر + کلرید کلسیم 1درصد، اسید سالیسیلیک 400 میلی گرم بر لیتر + کلرید کلسیم1درصد، ملاتونین 100 میکرومولار+ کلرید کلسیم 1درصد و ملاتونین 200 میکرومولار+ کلرید کلسیم 1درصد در سه مرحلۀ رشد (مرحله تشکیل میوه)، (مرحلۀ غورگی)، (مرحلۀ تغییر رنگ) استفاده گردید. بر اساس نتایج، در تیمار 100 میکرومولار ملاتونین+ کلرید کلسیم 1درصد، میانگین وزن خوشه (60 درصد)، طول خوشه (9/09 درصد)، میانگین قطر حبه (6/45 درصد)، میزان کلروفیل a (53/84 درصد)، کلروفیل کل (53/84 درصد)، کاروتنوئید (57/14 درصد)، میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (8/88 درصد) نسبت به شاهد به طور معنی داری افزایش یافت. تیمار 400 میلی گرم بر لیتراسید سالیسیلیک + کلرید کلسیم1درصد میزان فنل و فلاونوئید کل را نسبت به شاهد افزایش داد. تیمار شاهد بیشترین میزان مواد جامد محلول و کمترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون را داشت. بر اساس نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر می توان تیمار 100 میکرومولارملاتونین + کلرید کلسیم 1 درصد را به عنوان بهترین تیمار به منظور افزایش ویژگی های کمی و کیفی میوه انگور پیشنهاد نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
پیش از برداشت انگور؛ عملکرد؛ فعالیت آنتی اکسیدانی؛ فنل؛ کیفیت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2 |