
تعداد نشریات | 14 |
تعداد شمارهها | 172 |
تعداد مقالات | 1,678 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,763,375 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,239,113 |
بررسی روند تغییرات صفات میوه و هسته در برخی از ژنوتیپ های انتخابی زیتون در برداشتهای مختلف | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 9، شماره 2، اسفند 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2024.55035.1302 | ||
نویسندگان | ||
رحمت اله غلامی* 1؛ عیس ارجی2؛ نرجس فهدی حویزه3 | ||
1دانشیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه، ایران. | ||
2دانشیار گروه تولیدات گیاهی و ژنتیک، دانشکده دانش و مهندسی کشاورزی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. | ||
3فارغالتحصیل دکتری میوهکاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
زیتون گیاهی نیمهگرمسیری است که به دلیل ارزش غذایی بالا، در بسیاری از نقاط دنیا کشت و کار میشود. پژوهش حاضر به منظور بررسی روند تغییرات صفات میوه و هسته ژنوتیپهای انتخابی زیتون در تاریخهای مختلف برداشت در شرایط آب و هوایی شهرستان سرپل ذهاب در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو واقع در استان کرمانشاه در سال باغی 1398 اجرا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل درختان بالغ هفت ژنوتیپ برتر زیتون به نامهای D1 ،Dd1 ،Gw ،Ps1 ،Bn3 ،Bn6 و Ds3 و تاریخهای برداشت 15 تیر، 30 تیر، 15 مرداد، 30 مرداد، 15 شهریور، 30 شهریور و 15 مهر بودند. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که ژنوتیپ Dd1 با بیشترین وزن میوه، قطر میوه، وزن تر و خشک گوشت و بیشترین حجم میوه در میان ژنوتیپهای دیگر بهترین خصوصیات کمی میوه را نشان داد و با نزدیک شدن به برداشتهای آخر بر میزان صفات کمی میوه و هسته افزوده شد و بیشترین وزن میوه، قطر میوه، وزن خشک گوشت، درصد گوشت و بیشترین نسبت وزن گوشت به هسته در تاریخ برداشت 15 مهر مشاهده شد. | ||
کلیدواژهها | ||
زیتون؛ صفات کمی میوه و هسته؛ ژنوتیپهای برتر؛ تاریخهای برداشت | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 161 |