
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 165 |
تعداد مقالات | 1,619 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,634,659 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,162,784 |
ارزیابی اثرات کاربرد گوگرد معدنی بر عملکرد و ویژگیهای کمی میوه خرما رقم برحی در استان خوزستان | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
دوره 9، شماره 2، اسفند 1403 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2023.54715.1282 | ||
نویسندگان | ||
محمدرضا پورقیومی* 1؛ حجت دیالمی2؛ رحمان یوسفی1؛ احمد مستعان1 | ||
1استادیار پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. | ||
2استادیار پژوهشی، پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
با هدف بررسی تأثیر کاربرد گوگرد معدن زرکوه بر عملکرد و ویژگیهای کمی میوه خرما، پژوهش حاضر در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی روی 21 اصله نخل خرمای بارور رقم برحی 20 ساله حاصل از کشت بافت در پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری به مدت 2 سال اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از T1: تیمار شاهد، T2: مصرف گوگرد معدن زرکوه به میزان 9 کیلوگرم برای هر درخت به روش چالکود، T3: مصرف گوگرد معدن زرکوه به میزان 9 کیلوگرم برای هر درخت به روش پخش سطحی، T4: مصرف گوگرد معدن زرکوه به میزان 12 کیلوگرم برای هر درخت به روش چالکود، T5: مصرف گوگرد معدن زرکوه به میزان 12 کیلوگرم برای هر درخت به روش پخش سطحی، T6: مصرف گوگرد معدن زرکوه به میزان 15 کیلوگرم برای هر درخت به روش چالکود و T7: مصرف گوگرد معدن زرکوه به میزان 15 کیلوگرم برای هر درخت به روش پخش سطحی. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، کاربرد خاکی مقادیر مختلف کود گوگرد معدن زرکوه به هر دو روش پخش سطحی و چالکود تاثیری در اصلاح شوری بالا و آهکی بودن خاک نداشت. تیمارهای مورد استفاده تاثیر معنی داری در بهبود وضعیت حاصلخیزی خاک نداشتند، در نتیجه قادر به بهبود عملکرد و ویژگیهای کمی میوه خرما نبودند. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که کاربرد گوگرد معدن زرکوه در غلظت های مورد استفاده در این مطالعه به تنهایی قادر به بهبود عملکرد و خصوصیات کمی میوه خرمای رقم برحی نبوده و بررسی کاربرد مقادیر کمتری از گوگرد معدنی مذکور در ترکیب با کود حیوانی و باکتری تیوباسیلوس در مطالعات آتی توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
تغذیه؛ حاصلخیزی؛ شوری؛ کود | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4 |