
تعداد نشریات | 13 |
تعداد شمارهها | 169 |
تعداد مقالات | 1,655 |
تعداد مشاهده مقاله | 2,696,809 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,195,773 |
ارزیابی برخی ویژگیهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه دوازده رقم انار (Punica granatum L.) در شرایط آب و هوایی یزد | ||
پژوهش های میوه کاری | ||
مقاله 9، دوره 7، شماره 1، شهریور 1401، صفحه 101-110 اصل مقاله (444.23 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30466/rip.2022.53197.1145 | ||
نویسندگان | ||
حسین میغانی* 1؛ آرزو محمد حسینی زاده2؛ زهرا امیرمحمدی2 | ||
1استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران. | ||
2دانشجوی کارشناسی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران. | ||
چکیده | ||
انار بومی ایران است و رقمهای زیادی از آن در ایران کشت میشود. این پژوهش بهمنظور ارزیابی و مقایسه دوازده رقم انار استان یزد انجام شد. میوهها در مرحله رسیدگی از درختان 32 ساله واقع در کلکسیون انار شهرستان یزد برداشت و با استفاده از 22 ویژگی کمی، کیفی و بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین رقم های انار مورد مطالعه در تمامی صفات مورد بررسی اختلاف معنیداری وجود داشت. میانگین وزن میوه از 134/85 گرم (رقم سوسکی اشکذریزد) تا 55 /315 گرم (رقم ملس ساوه) متفاوت بود. نسبت پوست، بذرپوشینه، آبمیوه و بذر به کل میوه بین رقمهای انار متغیر بود. مقدار مواد جامد محلول از 53 /13 تا 67 /18 درجه بریکس، اسیدیته قابل تیتراسیون از 44 /0 تا 83 /1 میلیگرم در 100 میلیلیتر و شاخص بلوغ از 51 /9 تا 49 /34 متغیر بود. همچنین نتایج نشان داد که میزان فنل و فلاونوئید کل در رقمهای انار بهترتیب در دامنه 78 /332-81 /158 و 31 /91-79 /43 میلیگرم در 100 میلیلیتر قرار داشتند. میزان آنتوسیانین کل از 78 /13 تا 41 /165 میلیگرم در لیتر و ظرفیت آنتیاکسیدانی از 57 /36 در رقم پوست سفید دزفول تا 45 /89 درصد در رقم سوسکی اشکذریزد متفاوت بود. بطور کلی این یافتهها نشان دادند که رقم اصلیترین عاملی است که ویژگیهای کمی، کیفی و بیوشیمیایی میوه انار را تحت تأثیر قرار میدهد. | ||
کلیدواژهها | ||
انار؛ آنتوسیانین؛ تنوع؛ ظرفیتپاداُکسندگی؛ فنل کل | ||
مراجع | ||
بینام. آمارنامه کشاورزی، جلد سوم. 1398. وزارت جهاد کشاورزی، دفتر فناوری و اطلاعات، تهران، ایران.
تاتاری، م.، فتوحیقزوینی، ر.، قاسمنژاد، م.، موسوی، س.ا. و طباطبائی، س.ض. 1390. ویژگیهای مورفولوژیکی و بیوشیمیائی میوه تعدادی از ارقام انار در شرایط آب و هوائی ساوه. مجله بهنژادی نهال و بذر، 27(1): 69-87.
زارعی، م. و عزیزی، م. 1389. ارزیابی برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شش رقم میوه انار ایران در مرحله رسیدن. نشریه علوم باغبانی )علوم و صنایع کشاورزی(، 24(2): 175-183.
Alcaraz-Mármol, F., Nuncio-Jáuregui, N., García-Sánchez, F., Martínez-Nicolás, J.J. and Hernández, F. 2017. Characterization of twenty pomegranates (Punica granatum L.) cultivars grown in Spain: Aptitudes for fresh consumption and processing. Scientia Horticulturae, 219: 152–160. Ayala-Zavala, J.F., Wang, S.Y. and Gonzalez-Aguilar, G.A. 2007. High oxygen treatment increases antioxidant capacity and postharvest life of strawberry fruit. Food Tecnology and Biotecchnology, 45(2): 166-173. Brand-Williams, W., Cuvelier, M.E. and Berset, C. 1995. Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. Food Science and Technology, 28: 25–30. Fawole, O.A., Opara, U.L. and Theron, K.I. 2012. Chemical and phytochemical properties and antioxidant activities of three pomegranate cultivars grown in South Africa. Food and Bioprocess Technology, 5(7): 2934–2940. Ferrara, G., Giancaspro, A., Mazzeo, A., Giove, S.L., Matarrese, A.M.S., Pacucci, C., Punzi, R., Trani, A., Gambacorta, G., Blanco, A. and Gadaleta, A. 2014. Characterization of pomegranate (Punica granatum L.) genotypes collected in Puglia region, Southeastern Italy. Scientia Horticulturae, 178: 70–78. Giusti, M.M. and Wrolstad, R.E., 2001. Characterization and measurement of anthocyanins by UV‐visible spectroscopy. Current protocols in food analytical chemistry, (1): F1-2. Hernández, F., Legua, P., Martínez, R., Melgarejo, P. and Martínez, J.J. 2014. Fruit quality characterization of seven pomegranate accessions (Punica granatum L.) grown in Southeast of Spain. Scientia Horticulturae, 175: 174–180. Martínez, J.J., Hernández, F., Abdelmajid, H., Legua, P., Martínez, R., El Amine, A. and Melgarejo, P. 2012. Physico-chemical characterization of six pomegranate cultivars from Morocco: processing and fresh market aptitudes. Scientia Horticulturae, 140: 100-106. Meighani, H., Ghasemnezhad, M. and Bakhshi, D. 2015. Effect of different coatings on post-harvest quality and bioactive compounds of pomegranate (Punica granatum L.) fruits. Journal of Food Science and Technology. 52(7): 4507–4514. Mousavinejad, G., Emam-Djomeh, Z., Rezaei, K. and Haddad-Khodaparast, M.H. 2009. Identification and quantification of phenolic compounds and their effects on antioxidant activity in pomegranate juices of eight Iranian cultivars. Food Chemistry, 115: 1274–1278. Sarkhosh, A., Zamani, Z., Fatahi, R., Hassani, M.E., Wiedow, C., Buck, E. and Gardiner, S.E. 2011. Genetic diversity of Iranian soft-seed pomegranate genotypes as revealed by fluorescent-AFLP markers. Physiology and Molecular Biology of Plants, 17(3): 305-311. Singleton, V.L., Orthofer, R. and Lamuela-Raventós, R.S. 1999. Analysis of total phenols and other oxidation substrates and antioxidants by means of Folin-Ciocalteau Reagent. Methods in Enzymology, 299: 152-178. Tehranifar, A., Zarei, M., Nemati, Z., Esfandiyari, B. and Vasifeshenas, M.R. 2010. Investigation of physico-chemical properties and antioxidant activity of twenty Iranian pomegranates (Punica granatum L.) cultivars. Scientia Horticulturae, 126(2): 180–185. Zaouay, F., Mena, P., Garcia-Viguera, C. and Mars, M. 2012. Antioxidant activity and physico-chemical properties of Tunisian grown pomegranate (Punica granatum L.) cultivars. Industrial Crops and Products, 40: 81–89. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,675 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 998 |