| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 174 |
| تعداد مقالات | 1,703 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,907,684 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,368,401 |
ارزیابی کیفیت غذائی و آنتی اکسیدانی برخی ارقام و ژنوتیپ های انگور در منطقه خرمدره (استان زنجان) | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| دوره 5، شماره 2، اسفند 1399، صفحه 119-131 اصل مقاله (1.46 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| ولی ربیعی* 1؛ رسول حیدرنژادگیگلو2 | ||
| 1دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان | ||
| 2دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل | ||
| چکیده | ||
| میوه انگور به دلیل دارا بودن انواع فلاونوئید از جمله آنتوسیانینها و فلاونولها از ارزش غذایی و دارویی بالایی برخوردار است که نوع و درصد این ترکیبات تحت تأثیر ژنوتیپ و شرایط محیطی قرار میگیرد. بدین منظور خصوصیات بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی 15 ژنوتیپ و رقم تجاری انگور (شاهانی، مکه اوزومی، فلیم سیدلس، ملائی قرمز، گوگلی، بیدانه قرمز ، بیدانه سفید، شرشیرا، گوی اوزوم، کرالوآ، یزداندائی، کرالویی سفید، یددی سی بیرقاریش، حبه درشت سفید و عسگری) از خرمدره (استان زنجان) تهیه و مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این بررسی میزان مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، شاخص طعم، درصد پکتین، میزان فنل و فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی، کلروفیل، کاروتنوئید و آنتوسیانین اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که بین ارقام و ژنوتیپهای مورد مطالعه از نظر صفات ارزیابی شده اختلاف معنیداری وجود داشت. بیشترین میزان مواد جامد محلول (7/23%)، شاخص طعم، فنل کل، فعالیت آنتیاکسیدانی (66/88%) در رقم شاهانی مشاهده شد. در تجزیه کلاستر بر اساس فعالیت آنتیاکسیدانی، رقم شاهانی بیشترین تفاوت را نسبت به سایر ژنوتیپها و ارقام نشان داد و گروه جداگانهای را به خود اختصاص داد. بر اساس نتایج تجزیه همبستگی، بین فنل کل، فلاونوئید و آنتوسیانین با فعالیت آنتی اکسیدانی همبستگی بالایی به ترتیب 873/0، 530/0 و 762/0 مشاهده شد. به عنوان یک نتیجه نهائی، بیشترین میزان مواد جامد محلول، شاخص طعم، فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با بقیه ارقام و ژنوتیپها در رقم شاهانی مشاهده شد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آنتوسیانین؛ خاصیت آنتیاکسیدانی؛ فلاونوئید؛ فنل کل؛ کیفیت غذائی | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,298 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,907 |
||