| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 175 |
| تعداد مقالات | 1,703 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,939,717 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,389,608 |
ارزیابی برخی خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه هشت رقم انار محلی در منطقه نجفآباد اصفهان | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| مقاله 11، دوره 4، شماره 2، آبان 1398، صفحه 115-126 اصل مقاله (644.86 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| رسول جلالی جلالآبادی1؛ حسینعلی اسدیقارنه* 2 | ||
| 1دانشجوی سابق کارشناسیارشد علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) | ||
| 2استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان | ||
| چکیده | ||
| انار یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده در ایران میباشد که تنوع بالایی برای آن گزارش شده است. این پژوهش بهمنظور بررسی خصوصیات ریختشناسی و بیوشیمیایی میوه در هشت رقم انار محلی (علیاکبری، گـر، پوست قرمز، گلابی، سورهی، میرزایی، یزدانی و لپسرخی) در نجفآباد اصفهان انجام شد. میوههای انار در مرحله رسیدگی کامل برداشت و صفات مورد نظر بر اساس روشهای استاندارد اندازهگیری شدند. در بین ارقام مورد بررسی رقم پوست قرمز دارای بیشترین وزن صد آریل (2/45 گرم) بود. بیشترین ضخامت پوست میوه (71/4 میلیمتر) در رقم گر اندازهگیری شد. رقم علیاکبری دارای بیشترین مقادیر آنتوسیانین کل (41/1 میلیگرم در 100 گرم)، ترکیبات فنولیک (56/58 میلیگرم در 100 گرم) و اسیدیته قابل تیتراسیون (06/1 میلیگرم در 100 گرم) بود. بیشترین ضریب تغییرات فنوتیکی مربوط به صفت شاخص رسیدگی بود و ارقام لپسرخی و علیاکبری، بهترتیب دارای بیشترین و کمترین مقادیر این صفت بودند. بهطور کلی میتوان ارقام علیاکبری و سورهی را بهدلیل داشتن مقادیر بالاتری از صفات مطلوب بهعنوان ارقام برتر معرفی نمود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آنتوسیانین کل؛ ترکیبات فنولیک؛ شاخص رسیدگی؛ ویتامین ث | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,304 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,813 |
||