| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 175 |
| تعداد مقالات | 1,707 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,958,586 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,407,427 |
تأثیر کاربرد پس از برداشت گاماآمینوبوتیریک اسید و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات بیوشیمیایی آلو رقم شابلون | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| مقاله 2، دوره 4، شماره 2، آبان 1398، صفحه 18-28 اصل مقاله (1.07 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| بهروز همت جو* 1؛ محمدرضا اصغری2؛ حمید حسنپور3 | ||
| 1دانشجوی سابق کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
| 2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
| 3دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه | ||
| چکیده | ||
| با توجه به سرعت زوال بالای میوه آلو در دوره پس از برداشت و محدودیت استفاده از مواد شیمیایی، معرفی روشهای طبیعی و سالم برای حفظ کیفیت و سلامت غذایی آلو ضروری میباشد. در این پژوهش تأثیر تیمارهای پس از برداشت گاماآمینوبوتیریک اسید (گابا) (صفر، 10 و 20 میلیمول در لیتر) و اسید سالیسیلیک (صفر، 1 و 2 میلیمول در لیتر) بر برخی خصوصیات بیوشیمیایی میوه آلو در دو زمان 16 و 34 روز پس از نگهداری در دمای c˚5/0±1 و رطوبت نسبی 85 تا 95 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. ارزیابی خصوصیات بیوشیمیایی در دو زمان 16 و 34 روز پس از انبار و پس از اینکه به مدت 24 ساعت در دمای 25 درجه سانتیگراد قرار گرفتند، انجام گرفت. فعالیت آنزیم کاتالاز، آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز و محتوای فنل کل و فلاونوئید کل در دوره انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که تیمار ترکیبی گابا و اسید سالیسیلیک به طور معنیداری باعث حفظ میزان فنل کل، فلاونوئید کل و افزایش فعالیت آنزیم فنیلآلانین آمونیالیاز گردید و تیمار 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک موجب افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز نسبت به شاهد و سایر تیمارها گردید. بطور کلی نتایج نشان داد که تیمارهای گابا و اسید سالیسیلیک میتواند به طور موثری به حفظ خواص کیفی میوه آلو "شابلون" کمک کند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز؛ آنزیم کاتالاز؛ ظرفیت آنتیاکسیدانی؛ فلاونوئید کل | ||
|
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,437 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,966 |
||