| تعداد نشریات | 14 |
| تعداد شمارهها | 175 |
| تعداد مقالات | 1,707 |
| تعداد مشاهده مقاله | 2,958,583 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 2,407,426 |
تأثیر محلولپاشی برگی پوتریسین و پرولین بر برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پوست و گوشت میوه دو گونه مرکبات در پاسخ به تنش دمای پایین | ||
| پژوهش های میوه کاری | ||
| مقاله 1، دوره 3، شماره 1، اردیبهشت 1397، صفحه 1-12 اصل مقاله (1.65 M) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| سهیلا محمدرضاخانی* 1؛ جعفر حاجی لو2؛ فرخنده رضانژاد3 | ||
| 1دانشجوی دکتری میوهکاری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| 2استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| 3استاد گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان | ||
| چکیده | ||
| گونههای مختلف مرکبات، به دماهای پایین، حساس میباشند. امروزه از تنظیم کنندههای رشد به منظور کاهش اثرات منفی تنشها استفاده میگردد. در این پژوهش، تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در پوست و گوشت میوه دو گونه مرکبات تیمار شده با غلظتهای مختلف پوتریسین و پرولین تحت دماهای کم بررسی شد. بدین منظور، شاخههای درختان مورد آزمایش، 24 ساعت قبل از قرارگیری در معرض دماهای کم با اسید آمینه پرولین با غلظتهای 0، 15 و 20 میلیمولار و پوتریسین با غلظتهای 0، 5 و 10 میلیمولار محلولپاشی و سپس شاخههای میوههای تیمار شده به مدت سه ساعت در معرض دماهای 1+، 1- و 3- درجه سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج پژوهش بیانگر آن بود که در دو گونه مرکبات (نارنگی کارا و پرتقال والنسیا) کاهش دما درمیوههای بدون تیمار (شاهد)، سبب کاهش میزان قندهای احیاکننده و افزایش میزان ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها و قندهای محلول پوست و گوشت میوههای نارنگی و پرتقال شد. تیمار میوه ها با غلظتهای مختلف پوتریسین و پرولین افزایش معنیداری در میزان ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها و قندهای محلول نسبت به نمونه های شاهد نشان داد و بالاترین میزان این شاخص، در تیمار 20 میلیمولار پرولین و 10 میلیمولار پوترسین مشاهده گردید. | ||
| کلیدواژهها | ||
| تنش دمای کم؛ فلاونوئید؛ قندهای احیا کننده؛ گونههای مرکبات؛ گونههای واکنشگر اکسیژن | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,524 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,041 |
||